Nori
Nori was recognized as a common food. The black seaweed wrappers used in makimono are called nori. Nori is a type of algae, traditionally cultivated in the harbors of Japan. Originally, algae was scraped from dock pilings, rolled out into thin, edible sheets, and dried in the sun, in a process similar to making rice paper. Whereas in Japan, nori may never be toasted before being used in food. Higher quality nori is thick, smooth, shiny, green, and has no holes. When stored for several months, nori sheets can change color to dark green-brownish.
Nori by itself is an edible snack and is available with salt or flavored with teriyaki sauce. The flavored variety, however, tends to be of lesser quality and is not suitable for sushi.
"A paean to perfectionism and a crafty bit of food porn." - Hollywood ReporterNori was recognized as a common food. The black seaweed wrappers used in makimono are called nori. Nori is a type of algae, traditionally cultivated in the harbors of Japan. Originally, algae was scraped from dock pilings, rolled out into thin, edible sheets, and dried in the sun, in a process similar to making rice paper. Whereas in Japan, nori may never be toasted before being used in food. Higher quality nori is thick, smooth, shiny, green, and has no holes. When stored for several months, nori sheets can change color to dark green-brownish.
Nori by itself is an edible snack and is available with salt or flavored with teriyaki sauce. The flavored variety, however, tends to be of lesser quality and is not suitable for sushi.
Jiro Ono is the oldest chef in the world to be awarded three Michelin stars, and at 85 remains monomaniacally devoted to his craft. With his tiny 10-seater Tokyo sushi restaurant, Sukiyabashi Jiro, receiving notice from culinary connoisseurs around the world, his unyielding dedication to quality, consistency and perfection continues to produce some of the world's most exquisite (and expensive!) sushi.

"A compelling hymn to craftsmanship and taste in every sense." - Variety
Jiro Dreams of Sushi
ใครชอบทานซูชิไม่ควรพลาดหนังเรื่องนี้!
House Rama RCA ได้ประกาศกำหนดการทาง facebook ถึงการเข้าฉายของ ภาพยนตร์สารคดีที่จะทำให้ทุกคนหิวตลอดทั้งเรื่อง Jiro Dream of Sushi ในเดือนพฤศจิกายนนี้แน่นอน ^^ เป็นเรื่องราวของชีวิตจริงของพ่อครัวซูชิระดับมาสเตอร์ Jiro Ono อายุ 85 ปีที่เป็นผู้ดูแลกิจการร้านอาหาร Sukiyabashi ที่โตเกียว หนังเรื่องนี้น่าดูมากทีเดียว เพราะได้รับเสียงตอบรับจากทั่วโลกเป็นอย่างดี คุณจะได้สัมผัสเรื่องราวศิลปะในการทำอาหารของญี่ปุ่น ผ่านผู้อาวุธโสที่รักในอาชีพของเค้า ต้องอดใจรอกันอีกนิดหากกำหนดการมาแล้วจะแจ้งให้ทราบอีกทีนะจ๊ะ
follow on Facebook : http://www.facebook.com/jirodreamsofsushimovie
credits:
http://tickets2.miff.com.au/session2.asp?sn=JIRO+DREAMS+OF+SUSHI&s=834
http://entertainment.marumura.com/?p=1970